Seandainya kantorku seperti Googleplex

Untuk sebagian orang kantor merupakan rumah kedua bahkan jadi rumah sesungguhnya, soalnya kebanyakan menghabiskan seluruh hidup kita di kantor. Coba hitung berapa banyak anda habiskan?hampir 9-10 jam it means hampir separo dari hidup kita belum lagi klo ada lembur.
Oleh karena itu, kita kepengen donk kantor merupakan sebuah tempat yang nyaman dan menyenangkan bukan? Coba tengok Googleplex kompleks markas besar Google Inc yang ada di California

Speechless de gw….

Tapi ini bukan cuma di markasnya saja bahkan di tiap Office Google yang ada di seluruh dunia (sayangnya Indonesia belom ada, kalo ada gw mau banget😀 ) menerapkan culture terbuka seperti ini.

About the Googleplex (artiin sendiri ya😀 ):

Google’s world headquarters building is located in Mountain View, California, a stone’s throw from the Shoreline Regional Park wetlands. While not all Google offices around the globe are equally well-stocked, these are some of the essential elements that define a Google workspace:

  • Lobby Décor – Piano, lava lamps, and live projection of current search queries from around the world.
  • Hallway Décor – Bicycles and large rubber exercise balls on the floors, press clippings from around the world posted on bulletin boards everywhere. Many Googlers standing around discussing arcane IP addressing issues and how to build a better spam filter.
  • Googler Offices – Googlers work in high density clusters remarkably reflective of our server setup, with three or four staffers sharing spaces with couches and dogs. This improves information flow and saves on heating bills.
  • Equipment – Most Googlers have high powered Linux OS workstations on their desktops. In Google’s earliest days, desks were wooden doors mounted on two sawhorses. Some of these are still in use within the engineering group.
  • Recreation Facilities – Workout room with weights and rowing machine, locker rooms, washers and dryers, massage room, assorted video games, Foosball, baby grand piano, pool table, ping pong, roller hockey twice a week in the parking lot.
  • Google Café – Healthy lunches and dinners for all staff. Stations include “Charlie’s Grill,” “Back to Albuquerque,” “East Meets West” and “Vegheads.” Outdoor seating for sunshine daydreaming.
  • Snack Rooms – Bins packed with various cereals, gummi bears, M&Ms, toffee, licorice, cashew nuts, yogurt, carrots, fresh fruit and other snacks. Dozens of different drinks including fresh juice, soda and make-your-own cappuccino.
  • Coolest stop on the tour – A three-dimensional rotating image of the world on permanent display on a large flat panel monitor in the office of the engineer who created it. What makes it special is the toggle switch that allows you to view points of light representing real time searches rising from the surface of the globe toward space, color coded by language. Toggle and you can see traffic patterns for the entire Internet. Worth a trip to the second floor.
  • Nearest 24 hour doughnut shop – Krispy Kreme, Mountain View, CA.

Jangan heran kalo disini binatang peliharaan (asal di urus sendiri tentunya) dan bahkan ada arena bermain anak untuk pegawai yang membawa anaknya ke tempat kerja

google-petBoleh bawa binatang peliharaan

Boleh bawa anak

Kalo lagi bosen misalnya butuh relaksasi, google juga menyediakan tempat untuk bermain dan melepas stress (yang positif tentunya.hwahahahhaa….)

Untuk kantinnya serasa kayak di restoran hotel bintang 5…

Ada seluncurannya

Nah klo tempat kerjanya kayak gini ne

google_office

So guys gimana, tertarik?? Ya so pasti lah
Tapi bagaimanakah dengan kantor Google yang satu ini (Hahahaha…)
GoogleCairo

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: